از آب دریاچه نئور برای مصارف کشاورزی استفاده می شود به همین دلیل در سال 1366هجری شمسی سدی را در تنها خروجی دریاچه احداث نمودند تا بتوانند آب را ذخیره نمایند. هم چنین برای کنترل جمعیت گامارس های موجود در دریاچه نئور میزان کمی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان رها ساختند. وسعت حوضه آبریز دریاچه در حدود 45 کیلومتر مربع است.
سازمان حفاظت محیط زیست، منطقه دریاچه نئور اردبیل را به عنوان یک منطقه حفاظت شده زیست محیطی در نظر گرفته است. به همین خاطر در این دریاچه شکار هر نوع پرنده آبی ممنوع شده است. طبیعت زیبای دریاچه نئور دارای ارزش های زیستگاهی، اکوتوریستی، کشاورزی، دامداری و زنبورداری می باشد. پوشش گیاهی متنوعی در این منطقه وجود دارد که از جمله می توان به شبدر، بومادران، بابونه، نعناع، آلاله و … اشاره نمود. هم چنین دریاچه نئور اردبیل زیستگاه برخی از گونه های پرندگان مهاجر عبوری نیز می باشد. چشمه های متعددی نیز در اطراف دریاچه قرار دارد.
یکی از معروف ترین مسیرهای طبیعت گردی برای علاقه مندان به طبیعت ایران زمین، کوهنوردی بهاره نئور به ییلاق زیبای سوباتان می باشد که تورهای زیادی در این فصل به این منطقه وارد می شوند. اگر قصد طی کردن این مسیر را ندارید می توانید در کنار دریاچه نئور لحظات خوشی را سپری نمایید.
هم چنین همه ساله در شهریور ماه برای دوستداران به صید ماهی مسابقه ماهیگیری در دریاچه نئور برگزار می گردد. در حال حاضر برای گردشگران در کنار دریاچه امکانات رفاهی و اقامتی خاصی برقرار نیست و وسایل رفاهی در حد معمول میباشد.
منبع : نشاط آوران